Forsikringsskade

Er uheldet ude, er det sommetider svært at vide, hvor man skal starte for at få udbedret skaden hurtigst muligt. Læs nedenfor, hvad du bør gøre, hvis skaden opstår.

Ved enhver​ skade, der sker på bygningen – både inde og ude – skal administrator og/eller bestyrelsen orienteres.​


Har du haft indbrud?

Hvis der har været indbrud eller indbrudsforsøg i din lejlighed eller i ejendommen, skal det meldes til både politi og forsikringsselskab. Skader på bygningen (både inde og ude) vil typisk være dækket af ejendommens bygningsforsikring, mens stjålet indbo skal anmeldes til din egen indboforsikring.


Har du fået vandskade?

Drypper det ned fra overboen, eller kommer der vand ind andre steder, hvor der ikke burde, så skal dette hurtigst muligt stoppes. Når det – eksempelvis af en VVS-installatør – er konstateret, hvor vandet kommer fra, kan forsikringsselskabet tage stilling til, om de dækker skaden eller ej.


Hvordan anmelder jeg en skade til forsikringen?​

​Skal en skade meldes til ejendommens forsikringsselskab, kan du skrive til os. I din henvendelse skal du oplyse årsag til skaden (hvis denne kendes), omfang af skaden samt tid og sted, hvor skaden er sket. Har du billeder af skaden, er det en god idé at medsende dem. Vi sørger herefter for, at skaden bliver anmeldt til ejendommens forsikringsselskab.